Автомобил се блъсна в патрулка след гонка с полицията в София

Автомобил се блъсна в патрулка след гонка с полицията в София Вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София и колегите им от Районно управление на МВР-Сливница е проведена специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В хода на акцията криминалистите предприели действия по спиране на лек автомобил „Мерцедес“, чийто водач не се подчинил на подадения му звуков и светлинен сигнал и се насочил към друга улица. Там отново не се подчинил на дадените му разпореждания за спиране, като при опита му да осуети извършването на проверка блъснал полицейския автомобил.
Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. При последвалото претърсване на автомобила, на пода под седалката на пътника, в кутия от цигари е открит плик с известно количество суха зелена тревиста маса- канабис. Извършено е претърсване и на домашния адрес на пътника, където криминалистите открили и иззели две електронни везни, плик с четири топчета суха зелена тревиста маса- канабис и друг със семена за същия наркотик.
Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура в Сливница. След събрани достатъчно доказателства за виновността му, днес 29- годишният П.М. от Сливница, криминално проявен и осъждан, е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А от НК и му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.
19.01.2018, 15:30 часа
862 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha