Ужилването на века! Обявиха за издирване банкерката, завлякла Мартин Петров с близо 4 млн. лв.

Ужилването на века! Обявиха за издирване банкерката, завлякла Мартин Петров с близо 4 млн.  лв. Личната банкерка, завлякла футболната ни легенда Мартин Петров с близо 4 млн. лева, е обявена за общонационално издирване.
Скандалът с източените сметки на бившия национал гръмна през ноември 2017-а. Тогава той сезира прокуратурата за липсващи 3,8 млн. лв. Парите са източвани в продължение на десет години, от 2007 г. до 2017 г. от 13 негови сметки. В сигнала на Петров до прокуратурата се споменава името на личната му банкерка Ирина Ч. Аткова и съпруга й.
Футболистът е категоричен, че никога не й е предоставял пълномощно за финансовите операции, а те са извършвани във време, в което той е бил извън България.
Малко след като информацията стана публична, се появиха твърдения, че Петров имал любовна афера с банкерката, която той отрече.
"Знам, че навсякъде по света има жълти новини, но в България се минават всякакви граници. Нямах намерение да взимам отношение, ако не беше толкова брутално посегателство срещу мен и семейството ми. Наистина не мога да повярвам, че за такива лъжи никой не носи отговорност", каза Петров.
Междувременно адвокатите му обявиха, че са депозирали молба за отвод на съдията по делото му срещу "УниКредит Булбанк" за източване на колосалната сума.
Според тях дългогодишни отношения с трезора на Стефан Кюркчиев от Софийския градски съд означават, че той вече има формирано отношение за работата на банката.
"Личните му контакти с нейни служители, които са го обслужвали през дългогодишния му период като клиент, вероятно също са оказали влияние в тази посока", смятат адвокатите на "Футболист №1 на България" за 2006 г., изказани пред "Труд".
Въпреки тази тяхна мотивировка, съдия Кюркчиев е отказал да си направи служебно отвод по делото и е дал възможност на страните да вземат становище по този въпрос.
19.01.2018, 15:46 часа
3761 1
Коментари

Те така те

20.01.2018, 09:45 часа
Коя банка има в "щатното си разписание" длъжността "личен банкер" ? Казано е, че е имал "лични отношения" т.е. слагал си го е, а сега си е платил. Жал ми е за човека, ама в случая ми се вижда, че е постъпил повече от глупаво.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha