Келеши от Казанлък тръгнали да си правят дрифтове на пътя Шипка-Бузлуджа, спасяват ги над 5 часа

Келеши от Казанлък тръгнали да си правят дрифтове на пътя Шипка-Бузлуджа, спасяват ги над 5 часа Осемте тийнейджъри от Казанлък, заради които тази сутрин от 5 часа бяха вдигнати на крак служители от Областното пътно управление и противопожарната служба, са спасени. Те са намерени с трите им автомобила на затрупания със сняг път между върховете Бузлуджа и Шипка, който през зимата винаги е затворен за движение, тъй като е недостъпен за почистване.
Те се оказаха се 6-ма младежи от град Раднево, дошли на връх Бузлуджа да се забавляват с автомобилите си на снега.
Въпреки изричната забрана за преминаване по панорамния път Шипка – Бузлуджа, те са навлезли и са закъсали. Единият от младежите се е обадил на родителите си, за да поиска помощ. Майката и бащата на момчето са тръгнали, но и те се оказали също блокирани в преспите през нощта.
Младежите прекарали нощта в хижа наблизо. Първоначално бе съобщено, че те са закъсали около Шипка, но се оказа, че са по-близо до Бузлуджа.
Към тях са тръгнали 2 автомобила на казанлъшката пожарна и този, който поел през връх Шипка, закъсал в снега, предстои да бъде изтеглен. Другият тръгнал през Бузлуджа, подсигурен от два трактора с гребла, които в момента разчистват пътя към колите на пишман-туристите.
Пътят от разклона при Крън към Бузлуджа е общински. В Стара планина обстановката е сложна, вали сняг и духа силен вятър, има преспи, предупреждават от пътното управление.
22.01.2018, 10:48 часа
1708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha