Бензинът стигна 2.15 лева за литър - ще поскъпва още

Бензинът стигна 2.15 лева за литър - ще поскъпва още Цената на масовия бензин А-95 стигна 2.15 лева за литър в някои от големите търговски вериги. Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър, като средната цена за страната на най-масовия бензин е 2.09 лева. Най-ниската цена за това гориво е 1.86 лева за литър, съобщи "Монитор".
Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик. Докато в обратната посока най-скъп е бензинът в големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот.
Само два от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2.13 лева за литър.
Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. Темпът няма да е голям, но със стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2.40 лева за литър.
25.01.2018, 11:13 часа
882 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha