Ето ги трите варианта за новото райониране на България

Ето ги трите варианта за новото райониране на България Министърът на регионалното развитие, по време на парламентарен контрол днес, обяви, че се обсъждат промени в плановите райони за развитие.
Това той каза в отговор на актуалния въпpоc на народните представители от Русе, Кpyм Заpков, Георги Стоилов и Пенчо Милков, относно cтатyта на гpад Русе като центъp на Северен централен район.
В реплика на Министър Нанков, Пенчо Милков заяви, че местната общност няма да допусне Русе да загуби своя статут на център, още повече, че на Русе няколко пъти му се е случвало това нещо. Държим министерството да уведомява органите на местна власт, кметовете, органите на местното самоуправление, общинските съвети и гражданите за обсъжданията на въпроса, категоричен бе г-н Милков.
Министър Нанков, поясни, че промени се налагат поради обстоятелството, че Северозападният район е под 800 хиляди души население, а Северен централен е 805 хиляди в момента и през настоящата година ще е под минимума.
Той каза още, че с експерти, практици и теоретици, от теоретична общност научна, министерството е разработило три варианта, в първия Варна става център, а в останалите два Русе запазва статута си на център.
Министърът обяви, че около март трябва да започнат обществени обсъждания и такова ще се проведе и в областния съвет за развитие и в Русе.

 
26.01.2018, 15:45 часа
7600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha