Amazon oтвори първия магазин без касиери

Amazon oтвори първия магазин без касиери След почти година закъснение, тази седмица Amazon отвори първия си магазин, в който буквално влизаш, взимаш и излизаш.
Магазинът Amazon Go е оборудван със стотици камери и сензори, които автоматично отчитат всяко действие и използват изкуствен интелект, за да следят всичко случващо се.
Вместо да плащат на каса, потребителите се идентифицират чрез QR код на смартфона си, който им отваря виртуална сметка в акаунта им в Amazon. Камерите засичат движението им в магазина, а рафтовете са оборудвани със сензори, които казват на системата какво и колко взимат. Информацията се предава към платформата на Amazon, а плащането се осъществява онлайн.
Интересното за камерите е, че не са програмирани да разпознават лица, но следят също и за детайли от облеклото и походката. От Amazon твърдят, че е почти невъзможно да се открадне някоя стока или да се случи объркване при финалното смятане на всичко закупено.
Експерти в индустрията твърдят, че първият Amazon Go магазин е показателен за бъдещето на цялата индустрия, която само след няколко години ще промени начина на пазаруване в повечето развити държави.
28.01.2018, 13:30 часа
803 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha