Внимание врачани! Освен грипа ни удрят дизентерия, лаймска болест и кучешка тения

Внимание врачани! Освен грипа ни удрят дизентерия, лаймска болест и кучешка тения От началото на седмицата в област Враца официално бе обявена грипна епидемия. По данни на Регионалната здравна инспекция заболелите до края на миналата седмица са били 290.7 на 10 000 човека. Три са потвърдените случаи на грип, а от началото на тази седмица положението става все по-лошо и с всеки изминал ден броят на болните се увеличава драстично.
На фона на грипната вълна, здравните власти са установили и 8 случая на заразни заболявания, като два от тях са на варицела. Другите шестима врачани са се били заразили с ентероколит, колиентерит, скарлатина, дизентерия, ехинокок и лаймска болест.
Важно е да се знае, че ехинококозата е кучешка тения, която най-често засяга черния дроб, като протича и в белите дробове, мозъка и други органи от човешкото тяло.
Дизентерията пък е инфекциозно заболяване на червата, протичащо със силна диария, а понякога и повръщане. В изпражненията се съдържат слуз и кръв. Може да нанесе поражения на стомашно-чревния тракт, както и на целия човешки организъм. Причините могат да бъдат бактерия, протозоа, вируси или паразитни червеи.
Характерното за лаймската болест пък е, че също е бактериално заболяване, което се разпространява чрез ухапване на кърлеж. Нетипично е, че заразата е засечена именно през зимния период.
31.01.2018, 08:10 часа
1916 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha