Китайска компания пуска нов безпилотен влак

Китайска компания пуска нов безпилотен влак Китайската компания "Чанчун рейлуей" пуска нов безпилотен еднорелсов влак, изготвен от въглеродни влакна, предаде ТАСС.
Транспортното средство от ново поколение е способно да издържа на екстремални метеорологични условия, включително и на температури от минус 40 градуса Целзий.
При използването на въглеродни влакна влакът е с 25 процента по-лек от традиционните аналози и пести с 23 процента повече енергия от тях.
През януари компанията съобщи, че ще произвежда и вагони за метрото от същия материал. По този начин ще се пести не само електричество, а също така ще се намали и износването на релсите.
Въглеродните влакна са устойчиви на корозия, на износване от метали и на ултравиолетовата светлина. Животът на влакове с такива материали ще бъде удължен с 30 години над този на традиционните метални композиции.
Според агенция Синхуа водещият производител на влакове в света има над 18 000 служители и годишно те правят над 8000 влака. Продукция на компания се изнася в повече от 20 държави и региони, сред които Съединените щати, Австралия и Бразилия.  
06.02.2018, 09:08 часа
553 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha