Пациент пострада тежко при пожар в русенската болница

Пациент пострада тежко при пожар в русенската болница 57-годишен пациент е пострадал при пожар, възникнал тази сутрин в стая на Университетската болница "Канев" в Русе. Той е приведен в тежко състояние в друга университетска болница в крайдунавския град "Медика Русе", тъй като само в нея има отделение за лечение на изгаряния, предаде БТА.
Пожарът е възникнал около 5.00 часа тази сутрин в стая на отделението по ортопедия и травматология в Университетската болница "Канев". При инцидента настаненият в нея пациент с фрактура на единия крак получава изгаряния. От лечебното заведение коментираха, че вероятно пожарът е предизвикан от неизгасена цигара на 57-годишния мъж, който не спазил забраната за тютюнопушене. Полицията изяснява причините за инцидента.
Пострадалият е с около 25 процента изгаряния - втора и трета степен, предимно по счупения крак. Засегнати, но в по-малка степен са другият крак и двете му ръце. Състоянието му е тежко, но няма непосредствена опасност за живота му. Вероятно обаче ще се наложи да се направи кръвопреливане. От болницата, в която е настанен мъжът поясняват, че той не е здравно осигурен от поне четири години.
10.02.2018, 16:45 часа
1912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha