Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво ще е времето в предстоящите дни

Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво ще е времето в предстоящите дни Днес (11 февруари) почти в цялата страна ще вали сняг, само на места в Горнотракийската низина все още дъжд, който по-късно и там ще се примесва със сняг. Ще се образува снежна покривка. Привечер от запад валежите ще започнат да отслабват и да спират. Ще духа умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще се ориентира от северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. На места в Дунавската равнина, Предбалкана и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.
Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – от 0° до 5°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи  дежурният синоптик Боряна Маркова, цитирана от агенция "Фокус".
По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, по северното крайбрежие примесен със сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 3-6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините ще е облачно със силни снеговалежи. Ще духа умерен, по билото на Стара планина временно до силен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.
В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, на места временно и ще стихне, а впоследствие ще стане южен. Облачността ще се задържи предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишават.
В сряда вятърът от юг-югоизток ще се усили, повече в Източна България. Отново ще има валежи, предимно дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България е възможно за кратко да има и сняг. С повишението на температурите и валежите от дъжд, макар и слаби, в местата със снежна покривка ще има условия за поледици.
 
11.02.2018, 08:00 часа
887 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha