Amazon уволнява стотици служители в Сиатъл

Amazon уволнява стотици служители в Сиатъл Amazon е предприела действия по уволняването на стотици свои служители, твърди източник, запознат с въпроса. По данни на CNN мярката засяга централния офис на компанията в Сиатъл, но не изключено да бъдат засегнати и други екипи. 
Процесът по освобождаване на служители вече е започнал, твърди източникът. Според него става дума за заети в по-зрели области от бизнеса на Amazon като например онлайн търговията на дребно. 
Гигантът е потвърдил информацията за съкращенията в свое изявление. В него се посочва, че това е част от план, който цели корекция на броя на служителите в цялата компанията. Става дума за „малки намаления на няколко места и агресивно наемане в много други“, обясняват от Amazon. На някои от засегнатите от съкращенията служители ще бъде намерена работа именно в тези други места, уверяват още от компанията. 
По всички личи, че онлайн гигантът не се опитва да редуцира общия брой на служителите. В момента Amazon има 3 900 отворени корпоративни обяви за работа в Сиатъл и 12 000 отворени позиции в целия свят. Това идва да покаже „агресивните“ планове за наемане на работна ръка в компанията. 
По данни на Amazon, само през последната година са отворени 130 000 работни места, в които не влизат тези от Whole Foods – веригата, която компанията придоби миналата година за 13.7 млрд. долара. 
Новината за съкращенията идва в момента, когато Amazon активно търси дом за своето второ седалище. В създаването му ще бъдат инвестирани минимум 5 млрд. долара и се очаква в него работа да намерят 50 000 души. 
Последното тримесечие на 2017 г. донесе 2 млрд. долара печалба на Amazon. Това бяха най-добрите резултати за компанията досега, като тя за първи път достигна печалба от 1 млрд. долара за тримесечие. 
Изпълнителният директор Джеф Безос отдава успеха на доброто представяне на виртуалния асистент Alexa. 
Изпълнителният директор на Amazon, Джеф Безос, изтъкна успеха на софтуера си за глас Alexa. Според него резултатите дори ще се удвоят.
13.02.2018, 12:20 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha