Експерт: Ноктите трябва да почиват от лака и ноктопластиката

Експерт: Ноктите трябва да почиват от лака и ноктопластиката Жените обичат да са красиви. Това обаче хич не е лека задача. Дрехите, гримът, прическата, парфюмът, ноктите - всичко трябва да е изпипано. Истината е обаче, че в стремежа си да бъдат перфектни, някои дами прекаляват и си вредят. 
Наталия Заторская, която е висококвалифицирана лекарка и работи в дерматологичния и козметологичен институт „Коломенски“ в Русия, посочи една от най-големите грешки, които дамите правят. Според нея постоянното удължаване на ноктите и използването на гел лак става причина за здравословни проблеми.
Твърде честото използване на този лак и удължаването на ноктите води до увеличаване на чупливостта им, те стават крехки и растат неправилно, смята Заторская.
Освен това може да се стигне до пълна онихолиза. Това е отделяне на ноктите от тяхното легло. „Разберете ме правилно, аз не предлагам на жените да се откажат съвсем от лакиране или удължаване на ноктите, но трябва поне няколко месеца в годината те да „почиват“ от лаковите покрития и да се възстановяват“, обяснява лекарката.
Според нея опасността от процедурата е свързана не толкова с химическите вещества, но и с използваните инструменти. Салоните за красота и за ноктопластика влизат в зоната с повишени риск от заразяване с гъбични и други инфекции./Zdrave.to.
13.02.2018, 13:45 часа
1076 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha