Тест предсказва изневерите и разделите в любовната връзка

Тест предсказва изневерите и разделите в любовната връзка Американски учени съставиха тест, който доста точно предсказва изневерите и разделите в едно семейство, пише сайтът Лайф.
Разработката е на психолози от университета във Флорида. Тестът предвижда дали ще има развод и дали ще си изневерят младоженците в близките 4 години.
В САЩ всяко второ семейство се разпада след втората година брак. За да разберат на какво се дължи тази тревожна статистика учените изследвали в продължение на 3,5 години колко са стабилни брачните връзки сред 300 млади семейства. От проучването станало ясно, че най-честата причина за разтрогването на отношенията се оказали изневерите.
Изследователите показвали на двойките фотографии на привлекателни мъже и жени. Оказало се, че тези от участниците, които по-дълго се вглеждали в снимките на непознати хора, по-често подавали молби за развод.
Вероятната причина за разпадането на браковете учените определили по това как участниците в експеримента оценявали колко са симпатични непознатите лица от снимките. Бил направен следният извод - колкото по-малко красиви изглеждали снимките на младоженците, толкова по-малко те си изневерявали.
Реакциите на хората били спонтанни и те не винаги си давали сметка защо изневеряват.
13.02.2018, 15:30 часа
700 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha