Откриха изчезналото момиче в Монтанско, избягала при гаджето

Откриха изчезналото момиче в Монтанско, избягала при гаджето Открито е изчезналото в началото на седмицата 15-годишно момиче от монтанското село Лехчево. То е избягало от дома си, за да се заживее с любимия.
Както BulNews.bg съобщи, шестокласничката Роза Ваньова Славчева потъна в неизвестност в понеделник.
Полицията е започнала да търси непълнолетната Роза Ваньова Славчева от село Лехчево под дърво и камък, след като не се прибрала у дома след училище. Притеснената майка Ваня Найденова потърсила за съдействие органите на реда, за да издирят дъщеря й.
Полицията разпространи описание на детето и призова всеки, който има информация, да се обади в най- близкото поделение на МВР. В сряда обаче Роза се появила сама и съобщила на близките си, че се е омъжила. Избягала от дома си, за да заживее с гаджето и защото я било страх от баща й. „Роза е в 6-ти клас, но не посещава редовно училище, понякога отсъства дни наред. Родителите й многократно са предупреждавани да се грижат повече за образованието й!', заявиха учители от Лехчево. В събота в селото ще има годеж, вече е спазарена и музиката, която ще отведе малката булка в новия й дом, разказаха местни жители.
Случаят с Роза не е единичен. Всяко година десетки невръстни момичета, най-вече от ромските махали в област Монтана, напускат родителите си, а не рядко и училище и се женят. Според данните на социалните служби в Монтана в региона има 51 непълнолетни майки с 56 деца.
15.02.2018, 11:46 часа
4242 4
Коментари

гу

15.02.2018, 17:43 часа
За всичкото роми, което танцува, да запалим качак, качак, качак да запалим качак!

a de

15.02.2018, 14:20 часа
а сега кой ще плати за цялата разигравка ? Инече като идат лекарите и полицаите на сигнал почват да им се качват на главата

!!!

15.02.2018, 12:52 часа
Да спазим традицията ще има и блага ракия .

сабрина

15.02.2018, 12:00 часа
а циганка ле е
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha