Хакерите с жесток удар по американската икономика

Хакерите с жесток удар по американската икономика Зловредната софтуерна дейност на кибер престъпниците е нанесла сериозни щети по американската икономика през 2016 година, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на информация на Белия дом.
Финансовите щети за американската икономика вследствие на хакерските атаки възлизат между 57 милиарда и 109 милиарда щатски долара. Белият дом цитира данни, предоставени от разузнавателните служби.
Страните, които стоят в дъното на хакерските офанзиви на американска земя, са Русия, Китай, Иран и Северна Корея, посочват от Вашингтон. Злонамерената кибернетична дейност обаче не идва само отвън. Конкурентите на корпоративния пазар в Щатите също са виновни за финансовите щети.
В доклада се посочва, че ефективните усилия от страна на публичния и частен сектор за борба с незаконната дейност биха допринесли за растежа на брутния вътрешен продукт.
Съединените американски щати обвиниха Русия в кибератаката „NotPetya“ и заплашиха Кремъл с международни последици заради престъплението. Атаката засегна компютърни системи в целия свят. Британското правителство и САЩ смятат, че атаката е предприета от руските военни и е нанесла големи икономически щети в Европа, Азия и Америка.
17.02.2018, 16:00 часа
815 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha