Кметът на Мездра се срещна с жителите на Старо село

Кметът на Мездра се срещна с жителите на Старо село Съдействие за сформиране на пенсионерски клуб, почистване и облагородяване на пространството около чешмата и паметника и пренасочване на трафика от тежки камиони извън Старо село бяха част от ангажиментите, които кметът на Община Мездра инж. Генади Събков пое пред жителите на населеното място. Това стана по време на отчетно събрание, на което инж. Събков представи детайлен отчет за дейността на екипа си през 2017 г., запозна присъстващите с Бюджет 2018 г. и акцентира на обектите и трасетата, които ще бъдат ремонтирани през годината в Общината.
По време на срещата жителите на Старо село благодариха на кмета, че през изминалите години е организирал редица инициативи в населеното място. Най-съществените от тях са асфалтиране на главната улица, почистване на банкета на  пътя до селото и полагане на нова маркировката. С помощтта на бригада към ОП ”Чистота” пък са ремонтирани покривите на училището и кметството в селото и е направена настилка на няколко улици.
Присъстващите потърсиха съдействието на кмета за пренасочване на трафика от тежки камиони, увреждащи настилката на главната улица в селото, почистване на пространството около чешмата и паметника в центъра и създаването на пенсионерски клуб. Инж. Събков пое ангажимент да се срещне с директорът на Областно пътно управление-Враца и да обсъдят възможностите за  отклонение на тежките машини през обходен маршрут. През април ОП ”Чистота” пък ще почисти и облагороди посочените пространства, а още в понеделник- 19.02.2018г. , директорът на Общинския център за социални услуги и дейности г-жа Наталия Христова ще се срещне с жителите на Старо село и ще съдейства за създаване на пенсионерски клуб. След това служители на ОП ”Чистота” ще ремонтират и освежат помещението, в което възрастните  хора ще се събират в бъдеще.
Кметът пое ангажимент и лично да разговаря с директора на РЗОК-Враца относно възможността лекарят, обслужващ хората в селото да ги посещава по-често.
И хората от Старо село се оплакаха на кмета, че повишението в цената на водата е непосилно за тях. Инж. Събков изтъкна, че е писал протестни писма до омбудсмана Мая Манолова и ръководството на КЕВР, но въпреки това решението е взето на национално ниво и за съжаление общинските кметове и протестите на хората не са успели да въздействат върху решението на регулатора.
Посещенията на кмета на Мездра ще продължат във всички населени места в общината. Следващото отчетно събрание ще се проведе  от 16:00 ч. на 19.02.2018г. в с. Боденец.
17.02.2018, 19:54 часа
1282 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha