Съветници искат главата на зам.-председателката на общинския съвет във Враца Владислава Лакова

Съветници искат главата на зам.-председателката на общинския съвет във Враца Владислава Лакова Доскорошните съпартийци на Владислава Лакова - д-р Здравко Златев и Венелин Петров внасят за разглеждане в местния парламент докладна за свалянето й от зам.-председателското място, научи  BulNews.bg.
Решението на д-р Златев и Петров се роди още на миналото заседание на местния парламент, когато колежката им Лакова подкрепи предложената финансова рамка на бюджета на Враца за тази година, въпреки че е трябвало да гласува "против". Веднага след приемането на бюджета Венелин Петров е внесъл писмено заявление за разпускането на групата. Така той и колегата му д-р Здравко Златев стават независими съветници. Те обаче не оставят нещата до тук, а искат Лакова да бъде свалена от зам.-председателското място на трибуната.
В докладната си двамата съветници поясняват, че за тази длъжност Лакова е предложена от името на групата на общинските съветници на коалиция „Реформаторски блок“, впоследствие приела наименование „СДС-ДСБ“, която към момента на съществува. Макар и по правилник формално да не се изисква заместник-председателите да представляват група от общински съветници, същите осъществяват функциите си именно като излъчени от група и като членуващи в такава съветници.
„Смятаме, че е въпрос и на морален акт заместник-председател, от когото излъчилата група общински съветници са снели доверието си поради системно неизпълнение на политиките и решенията на групата, да прекрати изпълнението на функциите си като такъв“, посочват д-р Златев и Петров.
20.02.2018, 08:35 часа
6922 7
Коментари

смех

20.02.2018, 20:22 часа
Тоа бармана доносник е бил общински съветник ли бе. Чак сега тая община ше пропада.

АГЕНТ МАКСИМ

20.02.2018, 17:37 часа
БАРМАНА МАКСИМ Е НАГЪЛ И КРАДЛИВ.ИЗНУДВАЛ Е ХОРА ЦЯЛ ЖИВОТ И Е ДОНОСНИЧЕЛ ПРОТИВ ТЯХ.МАРШ ОТ ОБЩИНАТ БЕ МАКСИМЕ.

Момчо

20.02.2018, 14:59 часа
Много е жалко за врачани, че тези т.н. "сини" все още са някакъв фактор в Община Враца.

запознат

20.02.2018, 12:47 часа
За 2011 не мога да кажа,но за 2015 със сигурност е помагала....на Калин Каменов! :) :) :) Бях застъпник в щаба й и със сигурност твърдя че между двата тура на изборите директивата беше:Всичко за Калин ,всичко за победата!

архиватора на ДС

20.02.2018, 10:50 часа
АГЕНТ ВЕНИ БАРМАНА Е ИЗГЛАДНЕЛ, похарчи некой лев да си купи гласове в Баница и сега се чуди как да ги избие. То само с доноси не става вече.

СИНЯТА ИДЕЯ

20.02.2018, 10:29 часа
ТАЗИ АКО ИМАШЕ МОРАЛ , НЯМАШЕ ДА ПОМАГА НА Н. ИВАНОВ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2011 И 2015 ГОДИНА !!

Нема да стане

20.02.2018, 09:32 часа
Вие може да си мислите "че е въпрос и на морален акт" да си подаде оставката, въпросът е тази персона има ли морал или най-малкото знае ли какво е това ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha