Да се знае! Сексът ни прави по-добри професионалисти

Да се знае! Сексът ни прави по-добри професионалисти Че сексът е добър за имунитета и цялостното здравословно и психично състояние, знаем отдавна. Но ново изследване извежда на преден план извода, че редовното интимно общуване се отразява ползотворно и на професионалното развитие. 
Често една от причините за намалено либидо, особено при мъжете, са проблеми на работното място. Стрес, досадни шефове, ниско заплащане - това са фактори, каращи и мъже, и жени да мислят и да желаят по-малко секс. Но и тук ситуацията е точно както и при главоболието.
Няма причина да се оправдаваме, защото сексът всъщност е лечението. Според изследване, публикувано в Journal of Management, редовният секс подобрява представянето ни работното място. В продължение на две седмици са анкетирани 159 участници.
Тези, които споделят, че са правили секс на предишната вечер, се чувстват много по-продуктивни, фокусирани и мотивирани на работното място. Освен това са и по-задоволени от позицията си, а не търсят все минусите.
Разбира се, открита е и обратната връзка, за която споменахме по-горе - повече стрес на работното място води до по-малко секс.
Обяснението е много просто - по време на интимни ласки се отделят окситоцин и допамин. Те повишават настроението, както и подобряват мозъчните функции, пише Well and good. 
Сексът определено не е единственият фактор, който да ни изстреля на върха на така желаната кариера. Но пък нищо не ни пречи да тестваме поредния плюс, който учените му приписват. Със сигурност няма да загубим нищо.
20.02.2018, 13:00 часа
1053 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha