Вижте 5 секс мита, в които всички вярват

Вижте 5 секс мита, в които всички вярват Сексът може да причини инфаркт или не може да се забременее по време на цикъл... Ето кои са най-популярните медицински митове за секса, в които вярват много хора:

Сексът увеличава риска от сърдечен удар
Ако пулсът се ускорява, докато правим секс, то това съвсем не значи, че сърцето страда. Институтът по епидемиология и медицина в Германия провежда наскоро изследвания сред 536 пациенти със сърдечни заболявания на възраст от 30 до 70 години. Проучването установява, че сексуалната активност изобщо не попада сред рисковите фактори за последвали инфаркти. По-тревожният факт е отнесен към мъжете с еректилна дисфункция, тъй като тя често е признак за сърдечен проблем.

От секс се слабее
Вероятно сте чели, че няма по-добра гимнастика от креватната, но това съвсем не е така. Всъщност, ако правите секс с часове, може и да се вталите. Само че при стандартен полов акт изразходваните калории са едва 20-30.

Те може да се забременее по време на цикъл 
Няма време, в което една жена във фертилна възраст да не може да забременее. Дори и по време на нейния цикъл. Разбира се, тогава вероятността е по-малка, но съвсем не е невъзможно, особено в края на периода.

Не мога, боли ме главата
Абсолютен мит! Всъщност, сексуалната практика може да намали болката. Изследване на екип от невролози от университета в Мюнстер, Германия, установява, че повече от половината хора, страдащи от мигрена, правили секс по време на криза, са регистрирали подобрение на симптомите. При един на всеки пет болката е изчезнала напълно. Причината е в ендорфините, които се отделят по време на секс - естествените болкоуспокояващи на организма, които спомагат да се намали и дори да се премахне главоболието.

Сексът може да причини преждевременно раждане 
Теоретично, сексът може да предизвика истински контракции, но само ако сте много близо до термина. Причината е в хормоните в спермата, наречени простагландини, които омекотяват шийката на матката и стимулират контракциите. Синтетични форми на тези хормони се използват за предизвикване на раждане. Това обаче се случва, само когато шийката на матката е възприемчива към простагландините, а това е в края на бременността, казват специалистите. През останалото време хормоните не влияят. Така че, бъдете по-внимателни с креватните изпълнения чак в деветия месец.
20.02.2018, 15:00 часа
961 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha