Ученици се запознават с работата на Административен съд-Враца

Ученици се запознават с работата на Административен съд-Враца Днес от 13:30 ч. в съдебна зала № 3 на Административен съд – Враца ученици от XI клас на СУ „Васил Кънчов“ в града ще се запознаят с административното правосъдие, компетентността на Върховен административен съд и административните съдилища, административно нарушение и наказание и как да защитим правата си чрез съдебните институции. Това е втората тема, която Административен съд – Враца пое ангажимента да представи в рамките на образователната програма на ВСС и МОН през учебната 2017/2018 г.
Лекцията ще бъде представена под формата на интерактивен урок от Мирослав Любомиров – „Връзки с обществеността“ в Административен съд – Враца, и съдия Петя Вълчева от Окръжен съд – Враца, която ще запознае учениците с административните нарушения и разликата им с престъпления.
Тази година образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ се реализира съвместно от всички органи на съдебната власт във Враца.
Всички ученици ще получат информационен справочник за дейността на административните съдилища.
21.02.2018, 09:36 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha