Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания на деца започват във Видин

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания на деца започват във Видин Кампания по безплатни прегледи и лечение на смущения в стойката, походката и наличие на гръбначни изкривявания при деца в училищна възраст започва във Видин. Те ще бъдат извършвани в Диагностичен център за ортостатични и мускулно-скелетни смущения, оборудван с последно поколение модерна техника. Прегледите ще се правят на уникален за Балканския полуостров апарат, който беше представен от заместник- кмета на Видин Цветан Асенов.
"Специализираната медицинска техника е произведена и доставена от немска компания, която се занимава с производство на съответната техника. Машината се използва за преглед на пациенти, които страдат от проблеми в стъпалата, болки в ставите и гърба, като синхронно измерва натиска на стъпалата, движението на краката и таза, както и движението на гръбначния стълб при ходене. Апаратурата извършва анализ на походката чрез оценка на цялото тяло", каза Асенов.
Лекари с необходимата квалификация ще бъдат ангажирани за прегледите. 
На два пъти (първоначален и вторичен преглед) по 1000 ученици от Видин ще бъдат прегледани в Диагностичния център за ортостатични и мускулно-скелетни смущения, който се намира в сградата на бившото "Зъболечение".
21.02.2018, 16:13 часа
1570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha