Баскетболистките на "Монтана" регистрираха ключова европейска победа над "Цървена Звезда"

Баскетболистките на "Монтана" регистрираха ключова европейска победа над "Цървена Звезда" "Монтана" записа много важна победа като домакин на сръбския "Цървена Звезда" с 81:56 в мач от оп 8 на Адриатическата лига за жени. Успехът в зала „Младост“ бе общо седми за българския отбор, който има и четири загуби и изпревари в класирането днешния си съперник, с който допреди мача имаше еднакъв актив. Монтанки са втори след лидера "Цинкарна" /Целе/ и бетонираха мястото си в четворката на класирането. В следващия кръг Монтана ще гостува на последния в класирането "Трешневка 2009" в търсене на трета поредна победа.
Домакините поведоха още след първите няколко атаки и водиха през цялото първо полувреме, като на моменти разликата стана двуцифрена, а на почивката беше 9 точки при резултат 40:31. След подновяването на играта гостите се приближиха опасно, но до края на третия период "Монтана" отново дръпна напред за 56:43. Категорично спечелена последна десетка направи победата на тима разгромна.
Сара Бут наниза 33 точки за победителките след стрелба 13/18 за две точки и 7/7 от наказателната линия, а 10 добави Милана Живадинович.
За "Цървена Звезда" Мария Пърлия записа 12 точки, а с по 10 завършиха Александра Катанич, Биляна Степановичи Невена Наумцев.
21.02.2018, 20:24 часа
1146 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha