Вицепремиерът на Австралия забремени своя подчинена и се прости с поста си

Вицепремиерът на Австралия забремени своя подчинена и се прости с поста си Забъркалият се в скандали австралийски вицепремиер Барнаби Джойс заяви, че в понеделник ще подаде оставка от поста, както и като лидер на партията „Националистите“, която участва в управляващата коалиция, съобщава „Ройтерс“.
В последните дни 50-годишният Джойс е под силен натиск и по челните страници на вестниците след разкрития за негова любовната афера с медийната му съветничка Вики Кемпиън. 33-годишната жена бременна с детето им. В четвъртък бе обвинен и в сексуален тормоз от неизвестна засега жена, която внесе жалба в партията му.
Обявявайки оттеглянето си от двата поста на пресконференция в Армидейл в неговия изборен район, Джойс каза, че ще остане депутат в парламента. Това ще запази нестабилното мнозинство от един депутат на коалицията.
Джойс, който е женен от 24 години и практикуващ католик, основа изборната си кампания през 2016 г. на опазването на семейните ценности.
След като избухна скандала с любовната афера вицепремиерът излезе в отпуска, а премиерът Малкълм Търнбул промени правилника за поведение на министрите, като забрани те да правят секс с подчинени.
В реакция на обявената оставка Търнбул благодари на Джойс за пламенната му защита на селските райони и регионите на Австралия.
23.02.2018, 12:52 часа
899 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha