Бойко Борисов лично изгонил Теменужка Петкова заради сделката с ЧЕЗ

Бойко Борисов лично изгонил Теменужка Петкова заради сделката с ЧЕЗ Премиерът Бойко Борисов е поискал лично оставката на министър Теменужка Петкова след гръмналия скандал с ЧЕЗ, в който бе намесено и неговото име.
"Не искам да давам шанс на никой да си позволява да нарушава правилата в държавата. Няма как да забравя 20-годишно приятелство. Не искам да се намесва държавата в частни сделки", това заяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов за оставката на енергийният министър Теменужка Петкова.
"За да не дам никак възможност да се влияе върху репутацията на правителството и Петкова я посъветвах да си подаде оставката", обясни премиерът пред журналисти в Брюксел, където днес председателства Съвета на Европа.
Министър Петкова заяви преди това, че вече е депозирала оставката си и решението щяла да е на премиера. Борисов обаче вече го е взел и се разделя с енергийния министър.
"Имаме КЗК, имаме КФН, имаме ДАНС, ако трябва да се проверяват произход и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на подобна сделка. Сделка между частни компании в Чехия, ние нямаме как да контролираме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме независими регулатори. Преди дни една телевизия беше продадена за огромна сума, защо не попитате има ли нещо общо правителството там, попита министър-председателят.
"Госпожа Петкова е честен човек, като се върна ще се срещна с коалиционните партньори и да вземем решение кой да я замести", посочи Борисов.
Той подчерта, че "за стотици милиони" се съдим и с ЧЕЗ и с ЕVN.
"Крайно съм бил недоволен от електроразпределителните дружества, давахме ги и на прокурор. Не искам да прозвучи, че някой е бил подценен. Шарл Мишел беше преценил да чуе за отделните региони неща. Показахме им всички инфраструктурни проекти и за дигитална инфраструктура. Холандският премиер ми каза - трябва да ни покажеш всички на части, явно наведнъж няма как", разкри Борисов.
Премиерът коментира и отношенията с патриотите. "Коалиционните ни партньори не са лесни, ние си ги знаем от години. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Няма други варианти - това са патриотите и ние", коментира от Брюксел премиерът Бойко Борисов политическата ситуация в България.
23.02.2018, 15:00 часа
3107 1
Коментари

veselba

24.02.2018, 00:44 часа
aide ako ni sprat toka ka 6a gledama planetapainereo
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha