Огнен екшън в Хасково: Пожарна блъсна горяща кола за да я спре и изгаси /снимки/

Огнен екшън в Хасково: Пожарна блъсна горяща кола за да я спре и изгаси /снимки/ Пожарникари показаха изключителен рефлекс, здрави нерви и съобразителност и предотвратиха огнен ад с възможни човешки жертви в Хасково.
Около 9,30 часа на булевард „Освобождение“ пламва в движение лек автомобил „Форд Фокус“. Колата се движи в посока от изхода за Кърджали към центъра. След кръстовището с улица „Белоградчик“ колата вече цялата е в пламъци и пушек. Движи се по стръмен наклон и видимо изглежда неуправляема.
В това време отдолу в посока Кърджали се задава противопожарен автомобил. Още щом виждат горящата кола огнеборците решават да направят рискована маневра. Червеният специализиран камион влиза в насрещното и леко удря отляво горящата кола. След секунди фордът се блъска в мантинелите, събаря няколко решетки и спира в стълб.
През това време пожарникарите вече са спрели, извадили са маркучите и се разгърнали за гасене. „Рискувахме много, но имахме само секунди за реакция. Колата изглеждаше неуправляема. Преценихме, че е много възможно да се блъсне в друга кола или да помете хора на пешеходната пътека малко по-надолу по „Освобождение“. Добре че всичко стана така както го мислехме“, каза член на екипа.
Екшънът се разигра пред очите на десетки хасковлии, които бяха възхитени от действията на пожарникарите. „Браво момчета! Такива неща и по филмите не сме виждали!“, аплодираха очевидци на екшъна.
На другия полюс беше реакцията на шофьора на колата-факла. Байрям Али от село Манастир изобщо не разбрал какво се случва.
„Всичко си беше нормално. Изобщо не съм усетил кога колата се е запалила. Вътре в купето нямаше нито огън, нито пушек. Усетих сблъсък, после се забих в стълба“, разказа мъжът. Минути след катастрофата той още беше в шок от случилото се. Дизеловият автомобил беше загасен за минути. Шофьорът Байрям за щастие е само много уплашен, без травми и наранявания при аварийното спиране.
24.02.2018, 16:15 часа
1884 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha