В Китай отглеждат прасета с изкуствен интелект

В Китай отглеждат прасета с изкуствен интелект В провинция Гуанджоу в Китай използват изкуствен интелект за отглеждане на прасета. Проектът е лансиран от една от от най-големите компании в света - Alibaba Group.
Успешното му изпълнение е в състояние значително да подобри производителността на земеделските стопанства.
Китай е най-големият производител и потребител на свинско месо в света. 
Според експерти там се отглеждат около 700 милиона свине и за тази гигантска индустрия става все по-трудно да се контролира. Често въпрос за тежки случаи, където свинете се отглеждат в много малки клетки и се разболяват и умират в агония. 
В момента земеделските производители в Китай могат да контролират състоянието на здравето на свинете със специални идентификатори RFID, прикрепени към  ушите на животното, както изпращат данните  за съсгтоянието на жизнените параметри на животните чрез радиовълни. 
В действителност, не всеки собственик може да си позволи такова оборудване, както и проверка на предавателите на всяко животно. 
Внимателното наблюдение на състоянието на животните, както казват експертите, може да осигури по-хуманни условия за отглеждане, така че повече животни да могат да се отглеждат през цялата година. 
Разбира се, това предимство ще бъде голям стимул за закупуване на софтуер от земеделските производители. 
24.02.2018, 17:01 часа
789 1
Коментари

Вуте

25.02.2018, 01:20 часа
Ееее, че ние одавно го правим, ама ги отглеждаме у една сграда дека пише "Съединението прави силата" и то насред София. Е верно само смрад праат, ама свини все пак, смрад и л@йна.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha