Пътищата в община Мездра са проходими при зимни условия

Пътищата в община Мездра са проходими при зимни условия Средно по 4 пъти е почистена всяка от улиците в Мездра от началото на последния обилен снеговалеж. Това стана ясно на работна среща на кмета на община Мездра инж. Генади Събков с директора на ОП “Чистота“ Николай Несторов, Владимир Стоянов - организатор транспорт в комуналното предприятие и Добромир Александров- гл. експерт „Сигурност и ОМП“.
Екипите на ОП “Чистота“ са започнали да почистват в 22:30 часа на 25.02.2018г. и към момента наличният състав е ангажиран с многократно преминаване по вече изчистени трасета.
Кметът съобщи, че е доволен от почистването на четвъртокласната пътна мрежа в общината, но е необходимо качественото изчистване на пътищата II и III клас през дефилето и до село Горна Бешовица.
На срещата стана ясно, че от 06:00 ч. тази сутрин е започнало почистването в с. Типченица,а  от 08:00 ч. – в с. Ослен Криводол. Около 09:00 ч. бе почистено в с. Зверино, а от към 10:00 ч. се чистят пътищата в селата Ребърково, Люти дол, Кален, Цаконица, Горна Бешовица, Лик и Дърманци.
„Вече 6 пъти са почистени улиците „Янко Сакъзов“ и „Христо Смирненски“ в посока към МБАЛ-Мездра и поликлиниката. 5 пъти служителите на общинското предприятие са отстранили снега от  ул.“Ал. Стамболийски“,  4 пъти е почистено трасето до завод SEBN, а пътя до с. Крета- 2 пъти. Няма улица в гр. Мездра, която да не е изчистена“, каза Николай Несторов.
Част от жителите на Мездра са откликнали на апела на Общината от последния снеговалеж да не паркират автомобилите си на пътното платно и в пешеходните алеи, особено около училищата и детските градини. Няма проблем с преминаване на снегопочистващата техника по ул.“Чавдар“ в близост до ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Св.Св. Кирил и Методий“, както и на паркинга зад хотел „Родина“. Неправилно паркирани автомобили в пешеходните алеи на ул. “ Ян. Сакъзов“ и ул. “Хр. Ботев“ обаче пречат на преминаването на специализираната техника.
Тази нощ ОП “Чистота“ е премахнало снежната покривка на пътищата до селата Руска Бяла и Моравица, като трасетата своевременно са опесъчени и не е имало проблеми с преминаването на автобусите.
Николай Несторов уточни, че автобуси на ОП “Чистота“ са минали по всички маршрути от Общинската транспортна схема и никъде не са аварирали. Единствено около 07.30 часа днес е било възпрепятствано преминаването на автобус към с. Типченица, който е изостанал с около 20 минути от графика си.
Инж. Събков  възложи кметовете на селата в общината да обърнат внимание на транспортните фирми за наличието на оборудване, необходимо при зимни условия. 
ОП “Чистота“ разполага с достатъчнои количества техническа сол и пясък, с които ще се обработят пътищата и пешеходните алеи след спиране на снеговалежа. Екипи на комуналното предприятие не спират да чистят четвъртокласната пътна мрежа в общината.
26.02.2018, 14:58 часа
821 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha