Ген. Атанас Атанасов: Мъжът на Гинка Върбакова е известен на ДАНС за афера с БТК

Ген. Атанас Атанасов: Мъжът на Гинка Върбакова е известен на ДАНС за афера с БТК "Славчо Върбаков е енергичният двигател на семейния бизнес и той е известен на ДАНС", заяви пред bTV лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той уточни, че в Националната служба за сигурност, която е ръководил, Върбаков е бил познат заради афера с фалшиви телефонни импулси, които източвали БТК. Атанасов бе категоричен, че Гинка и Славчо Върбакови са подставени лица в сделката, нямат управленски опит и нямат достатъчен финансов ресурс за участие в сделката.
Аферата с ЧЕЗ има заряд да смъкне правителството, каза Атанасов и припомни, че преди години отново ЧЕЗ беше в основата на падането на кабинета на Бойко Борисов. Тогава високите сметки бяха причината, вдигнала хората на бунт.
"Учудвам се на арогантния непукизъм на премиера, ето вече излиза с идея за балканско Белене. Енергоразпределителната система на държавата е част от националната сигурност и от година сделката се точи. Ако българските служби не са проявили интерес, значи някой им е казал да не се занимават с това", добави лидерът на ДСБ с уточнението, че този някой е премиерът, тъй като той ръководи тези служби.
По думите на Атанасов има достатъчно данни за това, че има заплаха от пране на пари в тази сделка – може да има скрити играчи, които ще участват с финансиране и не знаем кои са.
Лидерът на ДСБ посочи още, че е подозрително мълчанието по отношение на банката, която ще участва. Той заяви, че знае, че финансирането ще стане по три канала и само един ще е от банка.
„За обществото е важно поведението на правителството, което е длъжно да се грижи на националната сигурност, а тук има неглижиране”, каза Атанасов.
26.02.2018, 19:55 часа
2656 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha