Вижте кои заразни болести мъчат врачани

Вижте кои заразни болести мъчат врачани 8 жители на област Враца са пипнали заразни вируси през изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
Четирима врачани са лепнали варицела, един е с колиентерит, а един страда от скарлатина. През изминалата седмица има и два регистрирани случая на болни от ехинококоза.
Разболелите се от остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 74 на 10 000 души, допълват здравните власти.
За същото време експетрите са извършили 102 проверки по текущ контрол, като са съставили 6 акта за нередовни лични здравни книжки.
През седмицата от здравната инспекция са посетили 59 обекта по контрол на тютюнопушнето. Проверени са 7 места за хранене и развлечения, 17 детски и учебни заведения, 19 лечебни и здравни заведения и 16 закрити обществени места. При проверките инспекторите са установили 5-има врачани, които не спазват забраната за пушене и отнесли актове. Акт е съставен и на едно юридическо лице за установено нарушение на въведените забрани и ограниченията на тютюнопушене. 
28.02.2018, 08:25 часа
1932 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha