ДПС се готви за управлението, след като властта генерира само скандали

ДПС се готви за управлението, след като властта генерира само скандали След повече от 4 часа заседание на парламентарната група заедно с ръководството на ДПС в Бояна при почетния председател на движението Ахмед Доган, партията показа, че не толерира непрекъснатото продуциране на скандали в държавата от управляващите и започва усилена подготовка за управление на страната. Все още обаче не отваря дума за предсрочни избори.
"Ние стабилността я разбираме като стабилност в държавата. Но от друга страна, през последните два месеца наблюдаваме, че властимащите непрекъснато генерират скандали, различни видове, дори конфликти между институциите", констатира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието. Именно като подготовка към отворено управление трябва да възприемаме предстоящия семинар на ДПС на 5 март, стана ясно от думите му.
Попитан дали това значи курс към предсрочни избори, Карадайъ уточни: "Такова нещо все още не сме казали".
Лидерът на ДПС подчерта, че скандалите във властта, конфликтите между институциите са тревожни и пораждат напрежение и в обществото.
 "От тази гледна точка ние си проведохме заседанието, направихме съответните анализи, ние работим и даваме своя принос за стабилността на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като  стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са равнозначни, заяви Карадайъ.
За оставката на енергийния министър Теменужка Петкова той каза, че в ДПС са научили от медиите и ще изложат своите аргументи, когато въпросът влезе в Народното събрание.
Относно самата сделка за ЧЕЗ партията ще оповести позицията си едва след като съответните органи се произнесат и се запознаят с техните констатации и решение.
Дали е закъсняла реакцията на някои институции спрямо сделката за ЧЕЗ, бе попитан лидерът на ДПС, на което отговори така: "Ако е закъсняла според законите, тогава наистина има закъснение, но ако има оценка  за закъсняла реакция според нечии очаквания, то това вече е друга тема".
27.02.2018, 21:11 часа
2568 3
Коментари

Мано

28.02.2018, 12:20 часа
Владислава Лакова, Цветелина Дамяновска, Борислав Банчев и Владимир Христов ни управляват градчето и всичко е точно.

Мано

28.02.2018, 08:07 часа
Тези никога няма да оправляват...

besnija

27.02.2018, 22:26 часа
Когато партията майка БКП-БСП и тоя башибозук бъдат забранени със закон,тогава всичко в държавата ще се оправи!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha