Наглост или простотия! Читалище във Врачанско чества предварително националните ни празници /снимки/

Наглост или простотия! Читалище във Врачанско чества предварително националните ни празници /снимки/ Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров - 1924“ в Криводол системно чества националните празници на България предварително. За това сигнализираха възмутени жители на града в рубриката „Ти, репортерът“ на BulNews.bg.
Хората подкрепят сигнала си с линк към фейсбук страницата на читалището и официално съобщение за отбелязване на 3 март – Денят на Освобождението на България. От там става ясно, че за втора поредна година самодейците и служителите в читалището ще отбележат празника на 2-ри март, което според хората е недопустимо. Интересното е, че предварително отбелязват и 24 май – Денят на българската просвета, култура и славянската писменост. Впечатление прави обаче, че празници като Трифон Зарезан, Бабинден, празника на пчеларя и други подобни се празнуват на официалната дата.
Според криводолчани по този начин читалищното ръководство омаловажава националните ни празници, което е недопустимо.
„По този начин те буквално подменят историята ни и вкарват децата ни в заблуда. Ако честването на 3 март беше изключение или единичен случай, можеше да си затворим очите, но това вече се случва системно“, коментираха възмутените жители на града. 
28.02.2018, 16:50 часа
4844 5
Коментари

ВЕНЕТА

01.03.2018, 10:47 часа
Хайде без тесногръдие а ,защото всички знаем какво и колко е дало Читалището ни през годините за цялата Община!!! И нека не сме по-Патриоти от Патриотите, всеки Българин носи този ден и тази дата в сърцето си , пък била тя чествана и на 2- ри !

Кмето

01.03.2018, 01:05 часа
ДА НЕ ИСКАТЕ ДА СИ РАЗВАЛИМЕ ПОЧИВНИТЕ ДНИ?... Айде мола ви са, недейте така.

шефо на общинскио съвет

28.02.2018, 22:52 часа
Другата година ша го честваме на патерица чаак на пети март!

Гост

28.02.2018, 18:43 часа
Всички знаем, че културните мероприятия се организират от Читалището, но до колкото знам те се съгласуват преди всичко с Кмета на Общината и Председателя на Общинския съвет. Да са благодарни, че все още се правят !!!

Петко

28.02.2018, 18:10 часа
тая община НИЩО НЕ СТАВА ОТ НЕЯ КАТО ИМАТ ВСЕ ОЩЕ КМЕТ НЕРЕЗ И ШОПАР
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha