Майка даде матката си на дъщерята, за да може да роди

Майка даде матката си на дъщерята, за да може да роди В китайския град Сиан, провинция Шанси, беше проведена успешна операция за трансплантация на матката. Това се съобщава от Дейли Мейл.
Органът е трансплантиран на 29-годишна жена, живееща в провинция Гуангдонг, която страдала от абсолютен маточен фактор на безплодие - вродено отсъствие на матката. Майка й стана донор.
Трансплантацията се проведе на 23 декември 2017 г. и продължи 15 часа. В операционната зала работиха 20 хирурзи, а медицински робот беше използван за транспортиране на матката.
Жената се обърнала към лекарите, когато научила за първата трансплантация на матката в Китай, която се провела в Сиан през 2015 г. Според експерти нейният случай е по-труден поради менопаузата на донора.
Лекарите казват, че възстановяването на пациента след операцията върви добре. Тъй като жената се подложила на трансплантация, за да може да роди дете, след възстановяване тя ще мине през изкуствено осеменяване.
През февруари бе съобщено, че австралийска пенсионерка е дала на съпруга си бъбрек за Деня на Свети Валентин. Ако не беше органът на донора, човекът щеше да се нуждае от диализа.
05.03.2018, 14:00 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha