Внимание! Откриха опасни химикали в завод във Врачанско

Внимание! Откриха опасни химикали в завод във Врачанско Големи количества опасни химикали са били открити при проверка на завод във Врачанско, научи агенция BulNews. Сигналът за нерегламентираното съхранение на опасните вещества е подаден миналия месец до регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца.
Жител на Мизия сигнализирал на телефона на директора на инспекцията за нерегламентирано складиране на химични вещества на бившия комбинат за целулоза и хартия на територията на Мизия.
Екоекспертите извършили незабавна проверка съвместно с представители на община Мизия и полицията в Оряхово. По време на огледа е установено, че на територията на бившия комбинат има складирани химични вещества във варели, стъклени банки и пластмасови опаковки. Какво е количеството на опасните химикали от инспекцията не уточняват.
Еколозите веднага са уведомили областната дирекция на полицията във Враца, териториалната дирекция „Национална сигурност“, окръжната прокуратура и регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението. Служителите в инспекцията са поискали съдействие за предприемане на мерки за недопускане замърсяване на околната среда.
 
06.03.2018, 08:30 часа
4386 1
Коментари

Просто е

06.03.2018, 09:27 часа
#КОЙ стопанисва завода ? Да дава обяснения и да се държи отговорен със всички правни и финансови последствия. А да не се кряка като в кокошарник.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha