Служители на съдебна охрана протестираха във Видин

Служители на съдебна охрана протестираха във Видин Повече от 20 служители на "Съдебна охрана" и "Изпълнение на наказанията" излязоха днес на протест пред съдебната палата във Видин. Исканията на протестиращите са 20 процентно увеличение на заплатите и изравняване на всички социални плащания наравно с тези на служителите на МВР.
Стачните действия продължават, въпреки че днес празнуваме професионалния празник и 15 години от създаването на Главна дирекция "Охрана", каза Илиян Димитров, инспектор в Областно звено "Охрана" във Видин и председател на видинския синдикат.
Разликата в заплащането на служители в сектора и на тези в МВР е около 200 лева, а работим с един и същи криминален контингент, каза Даниел Каменов, председател на синдикално дружество при арест Видин. Той съобщи, че на 10 март ще има митинг - шествие в София, в което заедно с колегите от синдикат "Съдебна охрана" ще участват в протестите. Общо 26 човека работят в звено "Съдебна охрана" във Видин, като половината от тях ще се включат в протестите в столицата.
07.03.2018, 13:16 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha