Социалисти от Враца протестираха срещу сделката с ЧЕЗ в София

Социалисти от Враца протестираха срещу сделката с ЧЕЗ в София Повече от 200 врачани се включиха в протест пред Министерски съвет в София. Повод за недоволството на хората е скандалната сделка за придобиване активите на ЧЕЗ. Врачани изразиха недоволството си от липсата на перспектива, задкулисието и липсата на внимание към Северозападния регион. Заедно с хората бе и областният лидер на БСП Иво Лилов.
Основните обвинения  към управляващите от ГЕРБ са затова, че ликвидират държавността, обслужват олигархията, монополите и корпорациите, които обезкръвяват страната ни. Говорителите на протеста засегнаха темите за политическия натиск и използването на институциите, като репресивен апарат срещу инакомислещите, феодализацията в малките общини и тоталната липса на справедливост. Председателката на НС на БСП призова протестиращите „Да отвоюваме България от паралелната държава на Бойко Борисов и неговата шайка! Ние не сме гадове, ние сме свободни хора, няма да ни уплашите със заканите, че ще ни гоните до дупка ...”
Протестиращите направиха опит да влязат в Министерски съвет и да връчат оставката лично на Бойко Борисов, но бяха спрени от плътен полицейски кордон. Въпреки обещанията си, премиерът Борисов не събра смелост да излезе пред хората. Той все повече се концентрира върху външната политика и екскурзиите в Брюксел, отколкото върху проблемите на обикновените хора в България. 
07.03.2018, 15:47 часа
1011 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha