Путин поздрави руските жени по случай 8 март

Путин поздрави руските жени по случай 8 март Президентът Владимир Путин поздрави жените в Русия по случай Международния ден на жената, 8 март, предаде ТАСС.
В реч, излъчена по телевизия "Россия 24", Путин отбеляза умението на жените винаги и навсякъде да създават гостоприемна атмосфера на работа и в семейството, да поемат ежедневните грижи за дома и децата и да бъдат нравствен пример за нас.
Международният ден на жената е още един повод да изразим огромното си уважение към жените, възхищението си от тяхната красота и нежност, продължи руският президент. Той обърна специално внимание на труда на многодетните майки.
На образа на жената са посветени множество литературни произведения, припомни Путин и прочете откъс от стихотворение на поета Андрей Дементиев, започващ с думите "Аз зная, че всички жени са прекрасни/ И със своята красота, и със своя ум".
"Бъдете обичани и щастливи", каза в заключение руският президент.
Международният ден на жената е обявен през 1910 г. по инициатива на германската активистка и борец за равноправие на жените Клара Цеткин, припомня ТАСС. Отбелязан е за първи път на 19 март 1911 г. в Австрия, Дания, Германия и Швейцария. В Русия Международният ден на жената е празничен, неработен ден.
08.03.2018, 08:21 часа
473 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha