Слаб пол ли? При апокалипсис ще оцелеят... жените

Слаб пол ли? При апокалипсис ще оцелеят... жените Статистическите данни за продължителността на живота показват, че жените обикновено живеят по-дълго от мъжете. Това им предимство се обуславя от специфични особености на организма и промени, водещи началото си още от детска възраст. Те са толкова сериозни, че дават на малките момичета много по-високи шансове да преживеят епидемии и други природни бедствия, в сравнение с шансовете на момчетата. 
Разглеждайки тази особеност, учените правят интересно заключение. Факт е, че в детска възраст поведенческите различия между двата пола са пренебрежимо малки. Според учените това означава, че по-високата приспособимост и предимаствата на женския организъм по отношение на физическата и емоционална издръжливост се дължат изцяло на биологичните особености на женския пол.
Данните са получени от мащабно съвместно проучване на научни екипи от университети в Дания и САЩ. То проследява последствията от няколко големи бедствия в историята на човечеството през последните 200 години, в това число няколко големи епидемии от вирусни и бактериални заболявания, взели сериозен брой жертви. Логично, не са взети под внимание войните, когато жертвите са били предимно мъже.
08.03.2018, 15:15 часа
930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha