Съдът в Лом отмени глобата на мъж от Медковец, подал фалшив сигнал на 112

Съдът в Лом отмени глобата на мъж от Медковец, подал фалшив сигнал на 112 Магистратите от Ломския районен съд отмениха глобата на  Д.Б.С. от село Медковец, който подал фалшив сигнал на тел. 112 за нуждаеща се от помощ съседка.
От обясненията му е видно, че същия ден се отбил до дома на бабата и я заварил да плаче. Разказали му, че през деня била посетена от внучката си, която искала определена парична сума. Старицата обяснила, че няма и не й дала исканите пари. И тъй като преди известно време пак й искала пари, които тя отказала да даде, тогава у дома й пристигнал съжителстващият с внучката й В. Петров, който й отправял закана и заплахи. Поради това, че се опасявала, да не дойде отново у дома й и да я бие, страхувала се за здравето си и живота си тя помолила съседа да извика полиция. 
При сигнала за физическо насилие, пристигайки в дома на възрастната жена полицаите не заварили никой, а бабата заявила, че всъщност не е имало физическо насилие, нито заплахи. 
Тогава началникът на Охранителна полиция в МВР Лом издал наказателно постановление на позвънилия на тел.112 Д.Б.С. за подадена заблуждаваща и неверна информация. 
Съдът отмени глобата от 2000 лева на мъжа, повярвал на оплакванията на съседката.
11.03.2018, 15:04 часа
2084 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha