Кои са пречките пред добрия секс

Кои са пречките пред добрия секс Има много важни фактори, които могат да определят успеха в леглото. Типичен пример за това са правилното хранене и физическите упражнения. Има обаче и някои неща, които трябва да избягвате, за да се радвате на по-хубави моменти в спалнята. Ето и основните.

Стресът
Вече е официално потвърдено, че прекомерният стрес може да изиграе опустошителна роля в сексуалния живот, тъй като самият акт включва както физически, така и психологически фактори. Без значение дали става дума за лични или професионални проблеми, когато тялото е подложено на стрес, се отделят хормоните кортизол и адреналин. А това не се отразява добре на секса. Тези, които са подложени под силен стрес, трябва да имат предвид, че антидепресантите намаляват сексуалната функция и е препоръчително да се избягват.

Грешните храни и стимуланти
Когато говорим за секс, храната не бива да се пренебрегва. За добрия сексуален живот е много важно какво подбирате в менюто си. Адекватен избор са плодове и зеленчуци, които все пак трябва да се консумират в умерени количества през целия ден. Не прекалявайте с храната преди секс, за да не се чувствате подути. Стимуланти като кофеина и никотина вредят на половия живот, затова е най-добре да се избягват. Белтъчините обаче помагат за повишаване на сексуалното желание, затова е добре да присъстват по-често в диетата.
13.03.2018, 13:49 часа
960 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha