Арестуваха пак италиански бизнесмен за убийството на словашкия журналист

Арестуваха пак италиански бизнесмен за убийството на словашкия журналист Словашките власти отново арестуваха италиански бизнесмен, заподозрян за убийството на разследващ журналист и годеницата му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на генералната прокуратура, съобщи БТА.
Антонино Вадала е бил арестуван тази сутрин в град Михаловце. Задържането е било извършено по искане на италиански съд, издал европейска заповед за арестуването на бизнесмена заради свързано с наркотици престъпление. Италия иска той да бъде екстрадиран.
Вадала беше един от седмината италианци, задържани като заподозрени за убийството на Ян Куциак и Мартина Кушнирова. Журналистът и годеницата му бяха открити застреляни в дома им на 25 февруари.
В последния си, недовършен материал Куциак е писал за връзките между Вадала, за когото се твърди, че е част от италианска престъпна организация, и хора, близки до словашкия министър-председател Роберт Фицо.
Убийството на журналиста и годеницата му предизвика политическа криза, която заплашва коалиционното правителство на Фицо.
Опозицията поиска вот на недоверие срещу правителството и гласуването беше насрочено за следващия понеделник.
13.03.2018, 16:48 часа
542 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha