Барут се е запалил в "Арсенал", обгорелият е в тежко състояние

Барут се е запалил в "Арсенал", обгорелият е в тежко състояние Обгорелият при инцидент в завод "Арсенал" мъж с инициали К.Ж. е в тежко състояние, съобщиха официално от фирмата. Той е откаран за първа помощ в Спешния център в Казанлък, от където най-вероятно ще бъде транспортиран в Клиниката по изгаряния в Пловдив. 
Те потвърдиха и за смъртта на 39-годишен работник при същата злополука, която се случи тази сутрин към 10.20 часа в цех 130 на завод 3 на казанлъшката оръжейна фирма "Арсенал".
Няма други пострадали, но има материални щети в помещението, където е работено. Другите работници са изведени успешно от мястото на инцидента.
По предварителна информация, в цеха е станало запалване, но причините за него ще се изясняват тепърва. Произшествието се счита за производствена авария, но това ще разследват инспектори от Инспекцията по труда от София и Стара Загора, които пътуват към мястото на инцидента. Завод 3 на "Арсенал", известен и като Барутната фабрика на фирмата, е мястото с най-много пострадали поради естеството на работата там. На 25 април 2016 г. в цех 120 на същия завод 3 при пренастройване на машина за смесване на различни видове барут тогава искра също предизвика пожар, който отне живота на двама души. Когато става въпрос за инциденти при работа с барут, експертите държат да се знае, че барутът гори, но не се взривява и затова в случаите като тези в завод 3 не ставало въпрос за взривове, е за пожари. 
14.03.2018, 12:11 часа
620 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha