ПГТР-Враца се включи с инициатива в Световната седмица на парите

ПГТР-Враца се включи с инициатива в Световната седмица на парите Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца проведе инициатива като част от Световната седмица на парите (Global Money Week) организирана от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD). Тя цели да увеличи финансовата грамотност и достъпа до финансови услуги за децата и младежите по цял свят, да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството.
В рамките на седмицата на 14.03.2018 г. в ПГТР – Враца се проведе комплексен урок по Финанси, Психология и Чужд език по професията - английски от Маринка Петрова, Мариана Стефанова и Явор Илиев с ученици от IХ „в“, ХI „в“ и ХII „г“ класове, специалност „Търговия на едро и дребно“ под мотото на инициативата „ВЪПРОСИТЕ ЗА ПАРИТЕ СА ВАЖНИ“. 
Маринка Петрова представи презентация на тема „От първите пари до космическата валута“, разказа любопитни факти за парите, за новите, съвременни методи за инвестиране и печелене на пари. Ученичката Марина Помашка разказа за произхода на спестовните касички, за тяхното разнообразие и провокира участниците да разсъждават за спестовността от психологическа гледна точка. Беше подредена изложба от разнообразни спестовни касички на учениците от училището.
Велин Георгиев, ученик от ХII “г“ клас представи на английски език презентация на тема „Pocket money. Prices. Payment. “.
Гостите и участниците се включиха и в организираните от JA България национални и световни състезания за селфи и снимка със спестовна касичка.
15.03.2018, 09:16 часа
985 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha