Утре стартира Международният турнир по спортни танци в Монтана

Утре стартира Международният турнир по спортни танци в Монтана Над 130 детски, юношески и младежки двойки се очаква да вземат участие в XIII турнир по спортни танци Montana OPEN 2018. Състезанието е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци. Турнирът ще започне с надпреварата при най-малките в 11:30ч. на 17 март в спортна зала „Младост“ - Монтана.
Международният турнир е втората и официална част на събитието, която стартира в 18:30ч. с предварителните кръгове. По традиция, вечерната програма ще започне с кратки артистични изяви извън сферата на спортните танци. Специален музикален поздрав ще отправи Милена Първанова - една от гласовитите и перспективни солистки на „Торлашки напеви“. Тя ще зарадва публиката с една от най-българските и запомнящи се песни - „Зайди, зайди“, с която ще бъде открит Международният турнир по спортни танци.
Ще присъства и съдия от Монголия, който е с български произход и член на международната съдийска бригада. Като изненада организаторите са подготвили и демонстрация на най-малките участници и гости на турнира. Традиционно ще гостуват и отборите от Балканските страни. Общо 10 са държавите, които ще се включват в 13-тото издание на оспорваното състезание.
Турнирът се организира от клуб по спортни танци „ОГОСТА данс“ в партньорство с общините на област Монтана. Той се открива официално от кмет на една от съставните общини на област Монтана. След приветствено слово на областния управител на област Монтана, честта ще бъде на кмета на община Вълчедръм – Иван Барзин. 
16.03.2018, 09:10 часа
932 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha