Монтанчани изреваха: От години тънем в боклуци /снимки/

Монтанчани изреваха: От години тънем в боклуци /снимки/ Жители на краен квартал на Монтана от 10 години тънат в боклуци. Те потърсиха агенция BulNews за помощ за разрешаването на проблема.
Става въпрос за няколко блока и къщи в началото на Монтана, до квартал Огоста, край пазара за коли. Там живеят около 50 семейства, българи и роми. За всички тях местното предприятие „Чистота“ е поставило 2 контейнера, което е крайно недостатъчно за битовите им отпадъци. На всичкото отгоре кофите се изпразват само веднъж седмично и постоянно преливат от боклуци. Жителите са принудени да оставят чувалите си край тях. Когато от „Чистота“ обаче дойдат, те изпразват кошовете, но не събират боклуците наоколо.
През лятото в района се носи адска смрад от разлагащите се цяла седмица битови отпадъци. Те събират плъхове, които от своя страна разпространяват всякакви зарази, оплакват се потърпевшите монтанчани.
По думите на живеещите в района проблемът е само при тях и никъде на друго място в града няма такава ситуация. Те многократно са търсили съдействие от институциите, но до момента резултат няма. От общинското предприятие се оправдали с липсата на пари за гориво, с което да събират отпадъците повече от един път в седмицата.
Хората настояват някой да вземе мерки за техния проблем. След като няма възможност за по-често сметоизвозване, те искат поне да им бъдат сложени повече контейнери.
17.03.2018, 08:45 часа
5471 4
Коментари

Пурко

17.03.2018, 18:52 часа
А ти petko си циганин или мангал А ГОВЕДО.???

petko

17.03.2018, 09:57 часа
И понеже камиона не минава през квартал Огоста, за да изхвърля изпразва кофите на хората (които иначе си плащат данък смет) те съвестно едвам повдигат големите кофи за да си изхвърлят боклука в контейнера. Българска работа!

petko

17.03.2018, 09:54 часа
До боклука от първия коментар - Контейнерите са празни защото само тях изхвърлят. Лично аз съм виждам стотици пъти как българите, които живеят в блок Малина и другите два блока да си изхвърлят боклуците извън контейнера и дори съм и правил забележки!

...

17.03.2018, 08:54 часа
дори на снимките се вижда празния контейнер и не минавайте с номера, че тъкмо е вдигнат ! никой не е длъжен събира боклуците на боклуците , създайте си условия мръсни мангали кого заблуждавате
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha