Тухла падна върху композитор, събори го от колелото

Тухла падна върху композитор, събори го от колелото Композиторът Кирил Иванов е ударен от парче тухла по главата, докато преминава покрай санираща се сграда в центъра на Благоевград. Инцидентът станал завчера около 17,25 часа в района на областната управа. Мъжът се движил с велосипеда си, когато откъснало се парче строителен материал от тухла итонг с размер колкото половин улично паве го ударило по главата. Той загубил равновесие и паднал от велосипеда. Веднага на помощ му се притекли случайни свидетели, пострадалият композитор получил подутина на главата си, но запазил самообладание и успял да са обади на сина си, популярния в Пиринско импресарио Георги Иванов, пише struma.bg.
Сигнал за инцидента е подаден и на тел. 112. На място на пострадалия е оказана първа помощ от спешен екип. Транспортиран е с линейка до спешно отделение на благоевградската болница.
„Пациентът постъпи с хематом на главата в теменната област, съобщи, че е паднал след удара, но не е губил съзнание”, каза дежурният лекар д-р Куньова. Тя поясни, че мъжът е с оплакване от силни болки, при направеното изследване на скенер фрактура на черепа не е установена. По негово желание е освободен за домашно лечение, назначена му е терапия.
На мястото на инцидента пристигнал и синът на пострадалия композитор Кирил Иванов. Импресарио Георги Иванов е извикан по спешност от зала „Яворов“, където подготвял концерт-спектакъл, насрочен за 19,00 часа.
Служители на Първо РУП – Благоевград изясняват обстоятелствата за нелепия инцидент. Свидетели заявиха, че по същото време на обекта имало 5-има работници, които представили на органите на реда личните си карти и са снети данните им.
Представителят на строителната фирма Лъчезар Секулски вчера поясни, че са спазени всички изисквания за безопасност. „Има поставена предпазна ограда, зад която трябва да се движат пешеходците. В работно време на улицата пред търговските обекти, които са на първия етаж в сградата и собствениците не са ги затворили, стои работник. Той предупреждава минувачите да преминават от другата страна на заграждението, оставено е място за преминаване на автомобили, защото улицата не е затворена. Поставени са предупредителни табелки с жълт цвят и от двете страни на жилищната сграда „Моля, преминете на отсрещния тротоар”. Строителни дейности се извършват от 08,00 часа до 17,00 часа. Спазени са изискванията за безопасност, както виждате, има поставени предпазни мрежи пред скелетата от тази страна, където се извършват дейностите в момента, работим до сградата на Инспекция по труда, нашите работници са постоянно под контрол”, поясни още представителят на фирмата.
Синът на пострадалия композитор Кирил Иванов – импресарио Г. Иванов, е в шок от случилото се, той отказа коментар на инцидента.
Пострадалият Кирил Иванов е работил повече от 15 години като диригент на ансамбъл „Пирин”, бил е музикален продуцент на Радио Благоевград, композитор е на 215 песни, сред тях и емблематичната „Прошки“, основател и участник в „Пирин фест 92“, „Пирин фолк 93 и 94“. Сред пенсионирането си не се разделя с професията, продължава да се занимава с музикална дейност.
17.03.2018, 16:15 часа
1786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha