Видин отбеляза 6 месеца от смъртта на митрополит Дометиан

Видин отбеляза 6 месеца от смъртта на митрополит Дометиан Заупокойна света Литургия бе отслужена по повод навършването на 6 месеца от смъртта на Видинския митрополит Дометиан. Богослужението в митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски" бе водено от новоизбрания духовен водач на Видинска епархия - митрополит Даниил. В обръщението си към духовенството и миряните той припомни приноса на митрополит Дометиан за епархията и църквата:
"През тези 30 години, докато Дядо Дометиам светителстваше на Видинската митрополитска катедра, макар да имаше различни периоди на смутове и трудности, но все пак църковният живот имаше определен мир, защото в църквите се извършваше богослужението... В първите години на светителстването му, още по време на атеистичния период на комунистическия режим, когато бяха трудни години за Църквата, в единство с членовете на Светия синод са гледали какво може да се запази, какво може да се допринесе за Църквата."
Дядо Дометиан е емблематична фигура на Българската православна църква, каза зам.-кметът на Видин Венци Пасков:
"Неговата богата душевност и скромност, преданост и усърдност, неговият мелодичен глас и увлекателно слово завинаги ще останат в паметта и сърцата на всички."
На гроба на митрополит Дометиан бе отслужена панихида и бяха положени венци и цветя. 
17.03.2018, 16:30 часа
1155 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha