Светило в диабетната хирургия пристига в София за безплатни консултации

Светило в диабетната хирургия пристига в София за безплатни консултации На 24 март 2018 г. в представителния офис в София на най-широката болнична мрежа „Медикъл Парк“ ще гостува проф. Д-р Тургут Ипек. Специалистът ще консултира безплатно пациенти, интересуващи се от диабетна хирургия.
Кой е проф. д-р Тургут Ипек? Лекарят е завършил обща медицина в Истанбулския медицински университет през 1986 г., специализира хирургия и продължава своето професионално развитие до защита на професорска титла в Медицински факултет „Джеррах паша“ към Истанбулския университет.
Този тип хирургия е все още малко позната в България, но това е бъдещето в борбата със затлъстяването и Диабет тип 2. Бариатричната хирургия се прилага при хора, които не могат да отслабнат с диети и спорт, имат индекс на телесната маса (body mass index – BMI) над 35 и имат придружаващи заболявания като метаболитен синдром, диабет, хипертония и др. Прилага се и при хора, които са с индекс на телесната маса (body mass index – BMI)  над 40, но нямат придружаващи заболявания. В случаите с висока степен на затлъстяване подлагането на такъв тип хирургична интервенция води до понижаване и на общата смъртност.
Метаболитната  хирургия е подходяща за пациенти  на възраст от 18 до 70 години, лекували диабет тип 2 поне 2 години, които не могат да постигнат добър контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова резистентност и влошено качество за живот.  Метаболитната  хирургия не е подходяща за пациенти под 18 г и над 70 г., с новооткрит диабет или лечение на диабет под 2 години, както и за пациенти с добър контрол на кръвната захар.
Операцията не се прави и при пациенти с Диабет тип 1.
Желаещите да получат повече информация или да запишат час за безплатна консултация на 24 март могат да го направят на телефон: 0888688805.
Консултациите ще се проведат на адрес:
София, бул.Патриарх Евтимии/ул.Цар Самуил 1, партер (до църквата Св. Георги).
 
 Необходима медицинска документация:
•             Кръвна захар – на гладно и след хранене
•             Инсулин – на гладно и след хранене
•             Ц Пептид
•             Анти – GAD
•             IAA
•             ICA
19.03.2018, 08:30 часа
3319 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha