Баскетболистките на "Монтана" вдигнаха Купата на България

Баскетболистките на "Монтана" вдигнаха Купата на България Баскетболистките на "Монтана 2003" са новите носители на Купата на България при жените. В оспорвана битка на финала в турнира тимът се наложи над "Берое" /Стара Загора/ със 76:65. По-опитният състав на Стефан Михайлов водеше през повечето време на срещата, но до последните минути съперникът му бе близо в резултата и имаше шанс да направи обрат. Двата отбора разчитаха на сериозна подкрепа от своите фенове, изпълнили залата в Перущица.
Началото на мача беше много динамично и достойно за финал. Двата тима започнаха срещата на високи обороти и често си разменяха водачеството. Начело с Цветомира Шаренкапова, която бе под пара, отборът на "Монтана 2003" обаче постепенно взе инициативата. Тимът вкара 12 безответни точки и след 10 мин. игра вече имаше двуцифрен аванс при 26:13. Разликата в полза на баскетболистките на Стефан Михайлов достигна 15 т. в началото на втората четвърт. "Берое" обаче не се предаде и смъкна пасива си до 5, но преди почивката съперникът им вдигна преднината си на 9.
След паузата играта бе много равностойна. Тимът на Таня Гатева на няколко пъти опита да направи обрат, но преди решителната част монтанчанки отново бяха напред със 7 т. До края вицешампионките поддържаха аванса си от няколко точки, който задържаха до края.
С основен принос за успеха бе Цветомира Шаренкапова, която отбеляза 26 т. С 19 се отчете Христина Иванова, Виктория Стойчева добави 11, а с 10 е Димана Макариева. За "Берое" силно от пейката се включи Теодора Динева с 18 т. По 14 отбелязаха Габриела Костова и Гергана Иванова.
Това е втори трофей през сезона за "Монтана 2003", който спечели и Суперкупата. Победата е трета поредна за тима в мачовете срещу "Берое", като отборът на заралийки също имат два успеха.
18.03.2018, 20:18 часа
1583 1
Коментари

Ванка джуклестата

19.03.2018, 07:51 часа
браво момичета
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha