„Златната рибка” Гери Стоянова постави нов рекорд на 50 метра бруст

„Златната рибка” Гери Стоянова постави нов рекорд на 50 метра бруст Бившата състезателка на ПК „Атомик” Гергана Стоянова постави нов рекорд на 50 метра бруст в Държавния отборен шампионат по плуване в София. Гери се състезава в категорията на 13-годишните момичета. Тя успя да преплува за 34.81секунди (с 1.13 секунда по-добър от предишния) и получи 607 точки по FINA. Също така тя подобри рекорда си и на 100 метра бруст.
След четири годишно прекъсване ПК „Атомик“ участва на Държавния отборен шампионат по плуване за мъже и жени (родени след 2005 г.). Последното участие на отбора в този шампионат е било през 2013 година. Плувният тим ще бъде представен от две жени и шестима мъже. Щатният състав на „Атомик“ е сериозно подсилен от нови състезатели. Състав на отбора: Борислава Христова, Полина Павлова, Александър Божилов, Богомил Милчев, Владимир Канин, Йордан Маринов, Петър Божилов, Самуил Милчев.
От ПК „Атомик” първо място и много добро плуване показа Петър Божилов на 800 метра свободен стил, само на пет секунди под националния рекорд в дисциплината.
В Държавния шампионат взе участие и друга „Златна рибка” от Козлодуй-Преслава Тошева, но и тя като Гери се състезава за друг плувен клуб, този на „НСА”.
19.03.2018, 13:22 часа
993 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha