800 души от Западните Балкани се сражават за "Ислямска държава"

800 души от Западните Балкани се сражават за "Ислямска държава" 800 лица от Западните Балкани са пътували за Сирия и Ирак, за да се сражават за ИДИЛ.
Такива данни бяха изнесени на среща на върха на "Европол", която се провежда днес в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС под домакинството на председателя на Комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание Цветан Цветанов. На нея са представени повече от 130 членове на 27-те парламента. Тук е и директорът на "Европол" Роб Уейнрайт, който ръководи от 9 г. агенцията.
Споделената информация и файловете в "Европол" са изключително важни за борбата с терора и престъпността, подчерта Цветанов.
Проследяемост на огнестрелните оръжия и преоборудването на оръжия са други акценти от нея.
Западните Балкани стават акцент в работата на "Европол", подчерта Цветанов. Благодарение на неговите дипломатически усилия на срещата днес се постига исторически компромис за правилата на контрола над службата от страна на националните парламенти, по които 9 от тях доскоро имаха резерви по време на предишното естонско председателство на Съвета на ЕС.
1500 операции е провела "Европол" миналата година.
19.03.2018, 13:27 часа
401 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha